Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008

Louie louie

Το LUIE LUIE γράφτηκε το 1955 από τον Richard Berry και κυκλοφόρησε το 1957. O Berry εξηγεί πως στο τραγούδι μιλάει ένας ναυτικός και λέει τον πόνο του σε έναν μπάρμαν ονόματι Luie.

Η αυθεντική εκτέλεση http://www.youtube.com/watch?v=QgWrpCBVL-8


"Louie Louie, me gotta go. Louie Louie, me gotta go. A fine little girl, she wait for me. Me catch the ship across the sea. I sailed the ship all alone. I never think I'll make it home. Louie Louie, me gotta go . Three nights and days we sailed the sea. Me think of girl constantly. On the ship, I dream she there. I smell the rose in her hair. Louie Louie, me gotta go. Me see Jamaican moon above. It won't be long me see me love. Me take her in my arms and then I tell her I never leave again. Louie Louie, me gotta go." (By Richard Berry. Copyright 1957-1963 by Limax Music Inc.)

Αν και έχουν γίνει πολλές διασκευές, αυτές που ξεχωρίζω είναι :


Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Που είναι τα λεφτά?Οι τρέχουσες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό έχουν το εξής μειονέκτημα: Άρνηση και τέλος. Δε μου κάνει εντύπωση πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο με το κράτος που δεν έχουμε. Επίσης δε μου κάνει εντύπωση πως η κυβέρνηση κάνει κάτι που καμμιά εκλεγμένη κυβέρνηση δε θέλει...ήτοι περικοπές. Τα κουκιά δε βγαίνουν όπως είναι τα πράγματα και νομίζω πως πολλοί το έχουν υπ' όψιν τους αυτό. Το μαγαζί θέλει έσοδα για να καλύψει τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα.

Που πήγαν τα λεφτά λοιπόν? Τα λεφτά είναι εδώ και αυγαταίνουν στις τράπεζες. Η μόνη εφικτή αναδιανομή του πλούτου που μπορεί να σκεφτεί το μυαλό μου, και δεν είμαι και κανένας φωστήρας, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του τραπεζικού κλάδου. Αστική τάξη δεν έχουμε, εκτός αν λέμε 10 νοματαίους αστική τάξη που όντως είναι πλούσιοι αλλά όχι και τόσο πια. Μέσα στον γενικό οικονομικό μαρασμό οι τράπεζες ανθούν και αυξάνουν συνεχώς τα ετήσια κέρδη τους.

Τα υπερκέρδη του συγκεκριμένου κλάδου προέρχονται κατά κύριο λόγο από αισχίστου είδους τοκογλυφία. Το επιτόκιο επί του επιτοκίου δηλαδή. Περιουσίες και περιουσίες περιήλθαν στα χέρια αυτών των νομίμων τοκογλύφων και περιέρχονται.

Ας φορολογηθούν αναλόγως λοιπόν. Βεβαίως δεν υποστηρίζω πως πρόκειται για καμμιά πανάκεια αλλά η όποια κυβέρνηση έχει όλο το ηθικό βάρος να πράξει τα ανάλογα και θα έχει και το λάο μαζύ της. Επίσης τι ωραία που θα ήταν να άκουγα στις διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό...Τράπεζες....Τα λεφτά μας πίσω, τα λεφτά μας πίσω....Αν δε το ζητήσουμε πως θα γίνει?

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008